Proiektuak

"Ekoizpen Duina Kontsumo Herrikoia" SUKALDARITZA SAIO BERRIA

Hemen da "Ekoizpen Duina Kontsumo Herrikoia" sukaldaritza saioa.

Lau labore Lau errezeta 

Errezeta goxo, errez  eta duinak

Animatu eta prestatu zuk ere!

On egin!

ALEKA Euskal Herriko Hazi Ekologikoak

Bertako hazi ekologikoak ekoiztea eta merkaturatzea.

DUINA ikerketa Proiektua

DUINA; BARATZA EKOLOGIKOEN BIDERAGARRITASUNAREN LANKETA KOLEKTIBOA

DUINA proiektua 2020 urteko ekainaren 18an aurkeztu   eta bi urtez iraun duen proiektuan, Gipuzkoako eta Bizkaiko 11 baratza proiektuen azterketa sozioekonomikoa egitea izan da. Bertan, laboreen ekoizpen kostuak, soldatak, lan orduak, prezio duinak, eta orohar nekazal proiektuen duintasun ekonomiko eta sozialerako hainbat datutan sakondu da.

EHKOLEKTIBOA

EHKOLEKTIBOA ELKARTEA, “Euskal Herriko laborari agroekologikoen kolektiboa” da. Muga administratiboetatik haratago, Euskal Herriko laborariak bilduko dituen elkartea da. Gainera, herritarrak, kontsumitzaileak eta erakundeak elkarteko kide izateko aukera izango dute.

EKOIZPEN DUINA KONTSUMO HERRIKOIA

Eskola komunitaterako SUKALDEAN KONTU KONTARI material didaktikoa

HoBBea. Lurraldeko ogi ekologikoa denontzat hobea da.

Gaur egungo elikadura sistema, iraunkorra izatetik urrun dago: ekoizpenak, elikagai kontsumoak, zein galerak eragin handia du ingurumenean, osasunean eta elikagaien segurtasunean, baliabide natural asko kontsumitzen dituelako, biodibertsitatearen galeraren erantzule ere badelako eta desberdintasun ekonomiko eta sozialak ere sortzen dituelako.

Kezka-testuinguru horretan, ogiaren balio-kateko eragileen (Hazialdeko – Biolur – Biharko Lurraren elkartea) harreman/ibilbide luzearen ondorioz, "HoBBea" ekimena sortu da.

LURRA HERRIARI DEIKA

Agroekologia mugimenduak ARGIArekin elkarlanean bultzatutako kanpaina

albisteak

Denak ikusi.

agenda