Hemen da "Ekoizpen Duina Kontsumo Herrikoia" sukaldaritza saioa.
Lau labore Lau errezeta
Errezeta goxo, errez eta duinak
Animatu eta prestatu zuk ere!
On egin!
Bertako hazi ekologikoak ekoiztea eta merkaturatzea.
DUINA; BARATZA EKOLOGIKOEN BIDERAGARRITASUNAREN LANKETA KOLEKTIBOA
DUINA proiektua 2020 urteko ekainaren 18an aurkeztu eta bi urtez iraun duen proiektuan, Gipuzkoako eta Bizkaiko 11 baratza proiektuen azterketa sozioekonomikoa egitea izan da. Bertan, laboreen ekoizpen kostuak, soldatak, lan orduak, prezio duinak, eta orohar nekazal proiektuen duintasun ekonomiko eta sozialerako hainbat datutan sakondu da.
EHKOLEKTIBOA ELKARTEA, “Euskal Herriko laborari agroekologikoen kolektiboa” da. Muga administratiboetatik haratago, Euskal Herriko laborariak bilduko dituen elkartea da. Gainera, herritarrak, kontsumitzaileak eta erakundeak elkarteko kide izateko aukera izango dute.
Eskola komunitaterako SUKALDEAN KONTU KONTARI material didaktikoa
Gaur egungo elikadura sistema, iraunkorra izatetik urrun dago: ekoizpenak, elikagai kontsumoak, zein galerak eragin handia du ingurumenean, osasunean eta elikagaien segurtasunean, baliabide natural asko kontsumitzen dituelako, biodibertsitatearen galeraren erantzule ere badelako eta desberdintasun ekonomiko eta sozialak ere sortzen dituelako.
Kezka-testuinguru horretan, ogiaren balio-kateko eragileen (Hazialdeko – Biolur – Biharko Lurraren elkartea) harreman/ibilbide luzearen ondorioz, "HoBBea" ekimena sortu da.
Agroekologia mugimenduak ARGIArekin elkarlanean bultzatutako kanpaina